Hausmannsgt 7 (598.74 mi) Oslo, Norway 0133 [email protected]

Hvordan bruker vi telefonen og nettet ?

Dette spørsmålet synes jeg det er verdt å stille seg i ny og ned, ny teknologi påvirker våre liv og hverdagen vår mer enn det vi kanskje er klar over. Jeg tenker at dette er både på godt og vondt, det er vel vår holdning og kultur samt bruksmønster som avgjør om det blir til det bedre eller motsatt. Alle nye muligheter som skapes, er så klart tenkt å gjøre det lettere for oss i hverdagen. Med lettere mener jeg mer effektive løsninger som sparer oss for både tid og penger.

App`er

Som vi alle vet er det snart ikke noe som ikke dekkes og kan lastes ned i form av en App på telefonene våre, banktjenester er et eksempel. Nå kan man enkelt logge seg inn på nettbanken sin via bankens App, dette sparer både meg og deg for tid men så klart også banken for ressurser. Mye av det vi selv gjør i dag i nettbanken, var det jo ansatte i banken som utførte før. Bestilling av taxi er et annet eksempel, raskt og effektivt både for kunde og taxiselskapet.

Behovet for kommunikasjon

Når man ser alle som ved ledig tid bruker telefonen, ser man lett at vi har tillagt oss et brukermønster som bare for noen få år siden ikke var der. Dette har så klart med at det faktisk ikke var like mange muligheter med mobilen rent teknisk, men også det at vi stadig blir mer og mer avhengig av å være tilstede på nettet 24-7.

Nordmenns bruk av mobil og data

Tall og opplysninger hentet fra en undersøkelse i mars 2017, viser at hele 90% av 10-11 åringer har sin egen smarttelefon. Videre viser det seg at barn helt ned i 3-årsalderen har tilgang til smarttelefon og bruker den, 98% av 3-11 åringene har en slik tilgang.

Forskjell på barn-ungdom og voksne

Det er helt klart store forskjeller her, det er kanskje ikke det mest oppsiktsvekkende heller. Det er nok kjent at de som fortsatt har den gamle Nokiatelefonen er de eldste, for aldersgruppen over 60 år øker eierandelen likt med alderen når det gjelder eldre modeller av mobilen.

Sosiale medier vs. redaksjonelle nettsteder

Ungdommen velger hovedsakelig sosiale medier når de er på nettet, blant ungdom kommer eksempelvis vg.no på 5.plass. Dette er rangeringen på sosiale medier:

Bruker mobilen hele dagen

Det er slik at de fleste av oss bruker mobilen hele dagen, men når vi ser på døgnet under ett så er den største bruken kl 22 på kvelden. På denne tiden bruker vi hele 35 minutter pr. Time på telefonen, men om vi kan velge så foretrekker vi å bruke en PC eller Laptop fremfor mobilen. I arbeidstiden oppgir også svært mange at de bruker mobilen, men så klart det er jo mange som jobber med jobbrelaterte saker også, ikke bare Twitter eller Facebook.

Det er ikke noe tvil om at utviklingen gjør noe med oss, men med riktig og vettug bruk er dette et flott og nyttig redskap som er kommet for å bli.

Comments are closed.